Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z ryżem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 100 g
pieczarki 300 g
pomidory w puszce 1 puszka
cebula 1 szt
sól
pieprz
kiełbaski cienkie 5 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z ryżem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim pokrojoną cebulę.
Krok 1 - Potrawka z ryżem i pieczarkami foto
2
Gdy lekko się zeszkli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki lub drobniej pieczarki. Gdy pieczarki się podsmażą dodajemy pokrojone w ok 1 cm plasterki kiełbaski i podsmażamy ok 10 minut.
Krok 2 - Potrawka z ryżem i pieczarkami foto
3
Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy podsmażamy kilka minut. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Krok 3 - Potrawka z ryżem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.07.2013 22:26
Uwielbiam takie dania.
Magula 07.01.2013 07:33
Hah z potrawki wyszła trawka. Edytowane. Dzięki za zauważenie błędu ;-)
aisoglam 06.01.2013 20:40
trawka PO? ;) Bardzo apetycznie wygląda
Monika111 06.01.2013 20:08
intrygujące danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak