Potrawka z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • kiełbasa podwawelska

    1/2 kg
  • cebula

    40 dag
  • ogórek kiszony

    40 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • sól

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry,kiełbasę i ogórki w kostkę.Cebulę kroimy w plasterki.Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki.Osobno podsmażamy kiełbasę i dodajemy ogórki.Wszystko przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy 10-15 minut, dodajemy koncentrat, przyprawiamy. Można podawać z ziemniakami lub ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 09.08.2012 22:35
ooo.. lubimy z mężem podobne potrawy, musimy spróbować
Anna152 28.06.2012 08:27
swietna
irenka 11.05.2012 12:54
pyszna
MagdaXXX 26.04.2012 15:19
mniam mniam
Angelika10 01.04.2012 00:40
smaczne
Łukasz15 08.03.2012 09:20
pycha
smakoszek 25.02.2012 12:48
pyszne jedzonko
anulka69 28.01.2012 15:54
pycha
anulka69 28.01.2012 15:54
pycha
romanrafal 26.01.2012 13:52
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat