Potrawka z młodej kapustki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1
  • szczypior

  • koperek

  • natka pietruszki

  • cebula

    1
  • margaryna

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    0.5 litra
  • przyprawy

  • mięso gotowane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste drobno szatkujemy i chwile obgotowujemy, następnie odcedzamy. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na margarynie, następnie dodajemy kapustę, posiekaną zieleninę oraz przyprawy (sól, pieprz, jarzynka). Wlewamy śmietane oraz dodajemy troche pokrojonego, ugotowanego mięsa (np. z rosołu z poprzedniego dnia). Gotujemy chwilkę i podajemy do jedzenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena/26Mooi 16.11.2011 20:05
ładnie podana i zapewne smaczna
novita26 22.06.2011 08:02
super
agnieszka137 21.06.2011 19:07
super kapustka
Krystyna32 21.06.2011 08:28
super
iwa643 21.06.2011 06:23
lubię
halinka1011 19.06.2011 09:47
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat