Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wiejska kura rosołowa
1 kilogram -
olej rzepakowy
6 łyżek -
cebula
2 sztuki -
cukinia
1 sztuka -
czubrica czerwona
1 sztuka -
ząbki czosnku
3 sztuki -
rosół
1 szklanka -
sok pomidorowy
0.5 litra -
pieprz ziołowy XXL
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
0.5 łyżeczki
Sposób przygotowania
Mięso ugotowane z kury rosołowej obrać z kości, skóry, chrząstek, pokroić.
Na oleju podsmażyć mięso obrane, dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, podsmażać z 5 minut.
Dodać pokrojoną cukinię, paprykę, ząbki czosnku, pieprz ziołowy, paprykę ostrą, podsmażać wymieszane z 3 minuty.
Wlać rosół, sok pomidorowy i zagotować, gotować z 5 minut, podawać z ryżem, ziemniakami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się