Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kury rosołowej

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Idealne danie na wykorzystanie mięsa kurczaka czy kury rosołowej z rosołu, potrawka smakuje doskonale na obiad i na kolację.........SMACZNEGO!!!

Składniki:

wiejska kura rosołowa 1 kilogram
olej rzepakowy 6 łyżek
cebula 2 sztuki
cukinia 1 sztuka
czubrica czerwona 1 sztuka
ząbki czosnku 3 sztuki
rosół 1 szklanka
sok pomidorowy 0.5 litra
pieprz ziołowy XXL 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kury rosołowej

Mięso ugotowane z kury rosołowej obrać z kości, skóry, chrząstek, pokroić.

Na oleju podsmażyć mięso obrane, dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, podsmażać z 5 minut.

Dodać pokrojoną cukinię, paprykę, ząbki czosnku, pieprz ziołowy, paprykę ostrą, podsmażać wymieszane z 3 minuty.

Wlać rosół, sok pomidorowy i zagotować, gotować z 5 minut, podawać z ryżem, ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak