Potrawka z kury rosołowej

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Idealne danie na wykorzystanie mięsa kurczaka czy kury rosołowej z rosołu, potrawka smakuje doskonale na obiad i na kolację.........SMACZNEGO!!!
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiejska kura rosołowa

    1 kilogram
  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • cebula

    2 sztuki
  • cukinia

    1 sztuka
  • czubrica czerwona

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • rosół

    1 szklanka
  • sok pomidorowy

    0.5 litra
  • pieprz ziołowy XXL

    1 łyżeczka
  • papryka ostra Prymat

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotowane z kury rosołowej obrać z kości, skóry, chrząstek, pokroić.

Na oleju podsmażyć mięso obrane, dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, podsmażać z 5 minut.

Dodać pokrojoną cukinię, paprykę, ząbki czosnku, pieprz ziołowy, paprykę ostrą, podsmażać wymieszane z 3 minuty.

Wlać rosół, sok pomidorowy i zagotować, gotować z 5 minut, podawać z ryżem, ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat