Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową konserwowaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
fasolka konserwowa 1 kg
olej do smażenia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa gyros
cukier brązowy 1 łyżka
sok z cytryny
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kurczaka z fasolką szparagową konserwowaną

Filety z piersi umyć, pokroić w kostkę, 1 łyżkę oliwy, dodać sól, pieprz, przyprawę kebab lub gyros, sok z cytryny, cukier brązowy, wymierzać i wrzucić do marynaty pokrojone kawałki kurczaka, wymieszać i wstawić na noc do lodówki. Fasolkę szparagową osączyć na sicie. Mięso wybrać z marynaty i podsmażyć na oleju, dodać fasolkę, podsmażyć i dolać marynatę. Wszystko doprawić do smaku.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.11.2015 14:02
ciekawe danie
Margo1 10.03.2015 16:31
świetna potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak