Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z kurczaka z fasolką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt.
pieczarki 50 dag
śmietana 18 proc 330 g
bulion warzywny 1 szklanka
fasolka szparagowa 20 dag
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z kurczaka z fasolką

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rumiano na tłuszczu. Przekładamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki i odparowujemy na patelni z nadmiaru wody. Dodajemy je do kurczaka. Dokładamy fasolkę szparagową. Całość zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy śmietanę i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Danie można posypać pietruszką, ja użyłam suszonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 09.09.2016 08:34
yyhm z musztardą jeszcze nie robilam, musze sprobowac :)
Anna169Hosz 08.09.2016 10:25
Smaczne jedzonko!
Madzai 08.09.2016 09:18
Moje smaki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak