Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety z kurczaka
600 gramów -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
0.5 łyżeczki -
cebule
2 sztuki -
cukinie małe
1 sztuka -
kukurydza konserwowa
0.5 puszki -
natka pietruszki
0.5 pęczka -
papryka czerwona
1 sztuka -
żółty ser
50 gramów -
serek topiony w plasterkach,
3 sztuki -
woda
1 szklanka -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka.
Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Tak samo robimy z młodą cukinią. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy cebulę, dodajemy mięso z kurczaka.
Gdy mięso zmięknie dokładamy czerwoną paprykę, cukinię oraz kukurydzę. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Całość przesmażamy kilka minut i podlewamy wodą. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku.
Na końcu dodajemy plastry topionego serka oraz starty na małych oczkach żółty ser. Potrawkę dusimy jeszcze kilka minut, aby całość ładnie połączyła się z serem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się