potrawka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • cytryna

    1 szt
  • natka pietruszki

  • olej

    5 łyżek
  • sól

  • sos sojowy

    3 łyżki
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • orzechy

    3 łyżki
  • indyk

    60 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

umyte i wysuszone mięso z indyka kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, mieszamy mięso z czosnkiem, przyprawami, sosem sojowym i sokiem z cytryny, marynujemy i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki a seler naciowy na kawałki. Mięso podsmażamy na oleju i rozgrzanej patelni,dodajemy marchewkę i seler, podlać odrobiną wody i dusić około 20 minut. Na koniec dodajemy orzeszki archaidowe i posypujemy natką pietruszki. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 18.01.2013 08:06
dobra
bogna61 28.08.2012 14:45
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat