Potrawka z karkówki i kapusty z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól

  • oliwa

  • kapusta biała

    1/2 głowy
  • ziemniaki

    5 szt
  • cebula

  • przyprawa w płynie

  • mąka

    2 łyżki
  • olej

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • karkówka

    1/2 bez kości
  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry solimy ,dodajemy pieprzu papryki czerwonej i dobrze przyprawy wcieramy w mięso. Smażymy na patelni na oliwie. Gdy mięso jest z obu stron zarumienione dodajemy pokrojoną cebulę .Następnie dajemy 2 łyżki mąki i mieszamy podlewamy wodą i dusimy mięso ok 20 min ,mieszając od czasu do czasu . Kapustę kroimy i gotujemy w osobnym garnku . Ziemniaki obieramy przekrawamy na pół .Gdy kapusta będzie miękka dodajemy ją do mięsa i jeszcze podlewamy .dodajemy ziele angielskie i liść laurowy .Dusimy ok 10 min . Po tym czasie dodajemy połówki surowych ziemniaków.Dusimy ok 15 min . Doprawiamy przecierem pomidorowym ,czerwona papryką ,solą ,pieprzem i przyprawą w płynie .Podajemy gdy ziemniaki są miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 20.11.2011 16:34
muszę spróbować
gosia47-47 20.11.2011 09:55
ekstra
iwa643 20.11.2011 08:26
Podajemy na ciepło

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat