Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z gęsi i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi gęsich 80 dag
winnych jabłek 1 kg
cebule 2 duze szt
smalcu 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
starta gałka muszkatołowa
sól
pieprz
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z gęsi i jabłek

Umyte mięso posypać solą, pieprzem i gałką muszkatołową, odstawić na godzinę, po czym pokroić w kostkę. W rondlu stopić smalec, wrzucić mięso i drobno pokrojoną cebulę, mieszając, smażyć chwilę na silnym ogniu, po czym zmniejszyć płomień, wlać bulion, dusić pod przykryciem ok. 40minut. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka pokroić w gruba kostkę, posypać cynamonem, dodać do mięsa, wymieszać, dusić razem ok. 10minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak