Potrawka z flaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    20 dag
  • masło

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

    - -
  • flaki wołowe

    50 gotowane
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę cebulę poddusić na maśle, dodać mąkę, zrobić zasmażkę i rozprowadzić rosołem. Do sosu włożyć flaki, pokrojoną w cienkie paski szynkę i przyprawy. Wymieszać, jeśli trzeba podgrzać i podawać z bułką lub ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
usmiech 18.11.2011 22:50
dobre
kriso 09.07.2011 17:01
smaczne
Anna141 27.06.2011 22:32
pyszne
Adamorek 03.06.2011 14:47
ja też
iza15 12.05.2011 23:10
jakoś nie przepadam...
AgaS10 16.02.2011 06:55
ja też nie lubie flakow:)
gosia561 12.02.2011 23:35
ja tego nie jadam
szajba2 04.01.2011 14:57
na pewno pyszne
Babciagramolka 19.12.2010 08:25
Tak nie próbowałam
Barbara55 14.08.2010 14:07
flaki to prawdziwe przysmaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat