Potrawka z flaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowanych i pokrojonych flaków wołowych

    50 dag
  • szynki

    20 dag
  • rosołu wołowego KUCHAREK

    2 szklanki
  • masła

    2 łyżki
  • mąki pszennej

    1 łyżka
  • majeranku Prymat

    1 łyżka
  • gałki muszkatołowej Prymat

    2 łyżeczki
  • imbir

    0,5 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę cebulę poddusić na maśle, dodać mąkę, zrobić zasmażkę i rozprowadzić rosołem. Do sosu włożyć flaki, pokrojoną w cienkie paski szynkę i przyprawy. Wymieszać, jeśli trzeba podgrzać i podawać z bułką lub ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia71 31.05.2011 00:15
oj nie dla mnie
Rique 28.04.2011 21:51
ciekawy przepis na flaczkI:)
Tika4444 16.02.2011 08:21
przepis ciekawy
AgaS10 25.01.2011 10:05
Bardzo lubię flaczki:)
Babciagramolka 13.12.2010 09:25
Takie pośpieszne flaki
szajba2 09.12.2010 15:11
przysmak jak się patrzy
patusia 20.11.2010 03:07
Ciekawy przepis i szybki a to ważne :)
Goya 19.10.2010 16:13
nie nawidzę flaków
buksiak12 02.09.2010 09:38
bardzo ciekawy przepis
buksiak12 02.09.2010 09:38
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat