Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z dorsza z selerem naciowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
śmietana 18 proc 150 ml
seler naciowy 3 łodygi
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 1/2 kg
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z dorsza z selerem naciowym

Patelnię rozgrzewamy, dodajemy masło i pokrojony czosnek oraz umytą rybę. Dusimy na masełku z obu stron.

Seler naciowy - łodygi myjemy, kroimy i wrzucamy do ryby, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawami do ryby.
Od razu też dajemy śmietanę.
Dusimy jeszcze przez 10 minut.
Ziemniaki obrane i pokrojone na mniejsze kawałki podsmażamy na oliwie. Solimy.
Podajemy z rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 20.05.2014 21:38
dobre połączenie
berys18 31.03.2014 10:44
smaczny pomysł
luna76 31.03.2014 07:44
Koniecznie muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak