Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z czerwoną fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
por 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
bulion warzywny 1,5-2 szkl
ketchup łagodny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową pokroić na kawałki, blanszować w osolonej wodzie, odcedzić.
Krok 1 - Potrawka z czerwoną fasolą foto
2
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.
Krok 2 - Potrawka z czerwoną fasolą foto
3
Fasolkę i kiełbasę przełożyć do garnka, podlać bulionem.
Krok 3 - Potrawka z czerwoną fasolą foto
4
Pokrojony por i czosnek zeszklić na oleju, połączyć z fasolką i gotować.
Krok 4 - Potrawka z czerwoną fasolą foto
5
Do miękkiej fasolki wsypać osączoną i przepłukaną fasolę czerwoną, dodać koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować.
Krok 5 - Potrawka z czerwoną fasolą foto
6
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 6 - Potrawka z czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak