Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
1 podwójan -
ciecierzyca
1-1,5 szklanki -
cebula czerwona
1 sztuka -
pomidory
5-6 sztuk -
curry
do smaku -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
bazylia
-
czosnek
2 ząbki -
Papryka ostra mielona Prymat
-
natka pietruszki
mały pęczek -
olej do smażenia
-
rodzynki
2 łyżki -
bulion
3 szklanki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania






Potrawkę doprawiamy ostatecznie do smaku, zagotowujemy i podajemy.
Danie jest uniwersalne, gdyż można do niego dodać swoje ulubione przyprawy i składniki, np. pieczarki, paprykę, dynię, marchew, cukinię …!![]()
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się