Potrawka warzywna z polędwiczkami drobiowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki z kurczaka

    10 szt
  • cukinia

    2 szt małe młode
  • boczek

    100 g
  • papryka

    1/2 szt
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1/2 łyzeczki/ zmielony młynek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    4 szczypty
  • suszone pomidory

    1 łyżeczka/ płatki z czosnkiem
  • oregano

    4 szczypty
  • masło lub margaryna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w małą kosteczkę, boczek również.

Mięso myjemy, osuszamy doprawiamy podanymi przyprawami.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso z obu stron, następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, razem z pozostałym tłuszczem, na wierzch dajemy nasze pokrojone warzywa z boczkiem, zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st na 10-15 min, pod koniec jeśli będzie dużo soków, należy odkryć naczynie i poczekać aż odparuje nadmiar.

Podajemy z duszoną marchewką i puree ziemniaczanym .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 29.10.2014 08:06
szybkie danie dla zapracowanych
Malinka 26.10.2014 12:56
Bardzo to apetyczne, pycha!!!
Zdzisław 26.10.2014 12:36
smaczny obiad dla mnie poodano

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat