Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka warzywna z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
fasola 1/2 szklanki/drobna
marchewka 2 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
kapusta biała 1/2 główki
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 3 szt
tłuszcz 3 łyżki
mąka 1 łyżka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka warzywna z mięsem

Wykonanie:
Fasolkę namoczyć i ugotować na półmiękko, kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki, marchewki, selera, pora obrać, drobno posiekać i połączyć z kapustą i fasolą. Mięso pokroić w kostkę, posolić, oprószyć mąką i zrumienić na tłuszczu. Warzywa wymieszać z przyprawami do smaku i podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do rondla, przykryć zrumienionym mięsem, następnie przykryć drugą połową warzyw. Po czym podlać wrzątkiem i udusić pod przykryciem do miękkości. Gotowe danie posypać świeżym posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 01.10.2015 13:28
fajny przepis
halina17 01.10.2015 13:04
Dobra potrawka.
w mojej kuchni 01.10.2015 10:01
pyszne danie do zjedzenia
gosia1988 01.10.2015 09:39
smaczne danie
dodi 01.10.2015 09:09
apetycznie wygląda
Madzai 01.10.2015 09:07
Bardzo lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak