Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Kanapka
-
bułka
1 sztuka -
Buraczki wiórki Smak
30 gramów -
serek kremowy
30 gramów -
koperek
-
sałata masłowa
-
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżeczki
Schabowy
-
jajko
1 sztuka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki -
mąka
do panierki -
Smalec wieprzowy
2 łyżki -
schab wieprzowy
70 gramów -
sól morska Prymat w młynku
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Sposób przygotowania
1. Schab delikatnie rozbij za pomocą tłuczka na grubość ok. 0,5 cm.
2. Rozbitego kotleta dopraw solą oraz pieprzem, obtoczy w mące, następnie jajku oraz bułce tartej.
3. Schabowego smaż na rozgrzanym smalcu do momentu aż będzie złocisty z każdej strony.
4. Koperek drobno posiekaj i połącz z serkiem śniadaniowym.
5. Bułkę przekrój na pół, dolną część posmaruj kopertowym serkiem śniadaniowym, na którym ułóż chrupiące listki sałaty.
6. Następnie połóż odcedzone wiórki buraków oraz schabowego, górę bułki posmaruj ostrą musztardą sarepską i zamknij kanapkę.
7. Do przygotowania kanapki możesz użyć schabowego który został z obiadu.
Smacznego!
A jeżeli lubicie, sprawdźcie koniecznie przepis na kanapkę bałkańską!
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?
Fajnym wariantem tej kanapki jest użycie kotleta mielonego, który idealnie komponuje się z ostrą musztardą sarepską. Jeżeli kotlety to nie twoja bajka, możesz zastąpić je plastrami panierowanego buraka, bądź panierowana kanią.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się