Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka polska wg Piotra Ogińskiego
1. Schab delikatnie rozbij za pomocą tłuczka na grubość ok. 0,5 cm.
2. Rozbitego kotleta dopraw solą oraz pieprzem, obtoczy w mące, następnie jajku oraz bułce tartej.
3. Schabowego smaż na rozgrzanym smalcu do momentu aż będzie złocisty z każdej strony.
4. Koperek drobno posiekaj i połącz z serkiem śniadaniowym.
5. Bułkę przekrój na pół, dolną część posmaruj kopertowym serkiem śniadaniowym, na którym ułóż chrupiące listki sałaty.
6. Następnie połóż odcedzone wiórki buraków oraz schabowego, górę bułki posmaruj ostrą musztardą sarepską i zamknij kanapkę.
7. Do przygotowania kanapki możesz użyć schabowego który został z obiadu.
Smacznego!
A jeżeli lubicie, sprawdźcie koniecznie przepis na kanapkę bałkańską!
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?