Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka studencka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 3/4 szklanki/drobna
woda 3 szklanki
pieczeń wieprzowa 30 dag
kapusta biała 1 główka/mała
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula biała 1 szt
koncentrat pomidorowy
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka studencka

Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Warzywa opłukać, obrać, drobno posiekać i razem z pokrojoną pieczenią, ułożyć w rondlu warstwami. Podlać odrobiną wody z przyprawami i dusić powoli do miękkości warzyw. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy ( mała puszeczka), fasolkę, całość zagotować i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 05.10.2015 20:33
smaczne jedzonko
IZABELA29 05.10.2015 19:06
pyszne wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak