Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka rybna z kuskusem i warzywami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia 4 filety
sok z cytryny 2 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
por 1/3
cebula 1
marchew 1
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia
sól, pieprz
kuskus 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka rybna z kuskusem i warzywami

Filety rozmrozić, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na ok 1/2 godziny. Po tym czasie pokroić w większe kawałki, obtoczyć w mące i smażyć w rondlu na złoty kolor z obu stron. Wyjąć na talerz a na oleju z ryby zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojonego w plasterki pora i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Zalać ok 1/2 szklanki wody, dodać koncentrat i dusić kolejne kilkanaście minut do miękkości warzyw.

Kuskus przesypać do miseczki i zalać gorącą wodą aby sięgała ok 1 cm ponad poziom kaszy. Po 5 minutach gdy będzie gotowa dodać ją do duszących się warzyw. Wymieszać. Gdyby potrawa okazała się "za sucha" dolać jeszcze trochę przegotowanej wody. Dodać kawałki ryby i całość podgrzewać jeszcze 1-2 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.11.2013 19:31
bardzo apetycznie to wygląda
beniaminek 24.06.2013 22:30
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak