Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 1,5 litra
mięso z udek 3 sztuki
masło 2 łyzka
śmietana gęsta 4 łyżki
sól do smaku
cukier 1 łyzeczka
sok z cytryny 1,5 łyżeczka
mąka 2 łyzeczki
koperek, natka do smaku
cukier wnailiowy 1,5 łyżeczki
żółtko jajek 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka

Kroki postępowania

1
Mięso z rsołu odzielamy od kości i nożem dzielimy na miejsze kawałki.
Krok 1 - Potrawka foto
2
smietanę , cukier waniliowy musimy roztrzemać z żótkiem jaja kurzego, Dodajemy ok 4 łyżki rosołu. Maslo roztapiamy w rondelku i dodajemy mąke pszenną mieszamy. Dodajemy do niej nasz rosół, dobrze przy tym mieszahąć. Dodajemy cukier kryształ i sok z cytryny wyciśniętej. Mieszamy . Na sam koniec dodajemy mięso i natkę/koperek.
Krok 2 - Potrawka foto
3
Mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Potrawka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 10.03.2014 21:57
dobry przepis
Piter 31 16.09.2013 15:15
Pyszny obiadek.
mic 16.12.2012 20:39
nawet dzis wieczorem bym zjadł
Botwinka 13.10.2012 22:57
super
Justyna28 12.10.2012 17:50
fajna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak