Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowy deser galaretkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka porzeczkowa 3
serek waniliowy 400 gram
czereśnie 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowy deser galaretkowy

Dwie galaretki przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu zmniejszając ilość wody o 200ml, odstawić, aby ostygła. Do wysokich kieliszków wlać do ok. połowy porcję galaretki. Włożyć kieliszki do lodówki, aby galaretka stężała. Czereśnie umyć, przeciąć na połówki i wyjąć pestkę. Przyrządzić ostatnią galaretkę zmniejszając wodę o 200ml, ostudzić. Na ściętej galaretce ułożyć po ok. 2-3 łyżeczki serka waniliowego,wyrównać do brzegów kieliszka. Następnie ułożyć czereśnie. Resztę serka wymieszać z galaretką i przelać delikatnie łyżką na powierzchnię serka. Całość włożyć do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.02.2014 11:04
dla mnie bomba :)
Monika-twin 11.02.2014 18:29
super derser
Agata3 11.02.2014 15:09
mniam, pyszności :)
PaniMISIOWA 11.02.2014 14:51
bardzo efektownie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak