Pory zapiekane w ?mietanie

Pory zapiekane w ?mietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    80 dag
  • ?mietana

    200 ml
  • mas?o

    1 ?y?ka
  • twaro?ek ?mietankowy

    1/4 kg
  • starty ?ó?ty ser

    6 ?y?ka
  • s?onecznik ziarna

    3 ?y?ka
  • sól i bia?y pieprz

  • starta ga?ka muszkato?owa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory bardzo dok?adnie umy? i odci?? zielone cz??ci i korzonki.Pokroi? na kawa?ki 1 cm d?ugo?ci.Obgotowa? w osolonej wodzie,os?czy?.?aroodporn? form? posmarowa? mas?em.W?o?y? pory,posoli?,oprószy? pieprzem i ga?k? muszkato?ow?.Twaro?ek wymiesza? ze ?mietan?,ziarnami s?onecznika i ?ó?tym serem.Pola? pory.Zapieka? ok. 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat