Pory z rybą i ryżem

Pory z rybą i ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    0,5 kg
  • ryż

    1 szklanka
  • mintaj-filety

    0,5 kg
  • masło

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory pokroić na kawałki, wrzucić do 0,5l wrzącej, osolonej wody, gotować około 5 minut. Wsypać ryż a gdy ryż napęcznieje dodać pokrojone filety z ryby skropione sokiem z cytryny, oprószone sola i pieprzem. Na wierzch położyć masło i dusić na małym ogniu około 10 minut. Pod koniec dodać przecier pomidorowy rozmieszany z niewielką ilością wody, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 03.11.2012 08:58
super
m1monika 13.01.2012 17:50
to musi być smaczne :-)
barbara11561 19.10.2011 06:47
bardzo smacznie brzmi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat