Pory pod kołderką

Pory pod kołderką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    1 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • żółty ser

    100 g
  • pomidory

    2 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • jajko

    3 szt
  • orzechy arachidowe

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory pokroić na kawałki. Zblanszować. Pieczarki pokroić. Usmażyć z solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i obsypanym tartą bułkę ułożyć pory, przykryć je warstwą pieczarek, na nich ułożyć pomidory, na samej górze wylać śmietanę z roztrzepanymi jajkami i serem przetartym na grubych oczkach. Przyprawić solą i pieprzem. Można dodać gałkę muszkatołową. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach. Posypać pokruszonymi orzechami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat