Pory po alpejsku

Pory po alpejsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    600 g
  • jabłka

    300 g
  • cytryna

    2
  • sos majonezowy

    150 g
  • smietana 18%

    3 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

  • cukier

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pory po alpejsku

Pory oczyścić i odciąć górne odcinki liści oraz korzonki , przekroić wzdłuż na połówki i umyć. Następnie pokroić na kawałki [3 cm] zalewamy wodą może być wrzątek z dodatkiem soli, cukru i gotujemy 15 minutek. Miękkie już pory odcedzamy i układamy na salaterce . Jabłka i cytryny obrać i pokroić w kostkę usunąć pestki , wymieszać z majonezem , śmietaną , natkę poszatkować i połączyć oraz porami i doprawić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

ElizaT 13.04.2011 10:42
tak inaczej
Zoso 04.04.2011 21:46
bardzo ciekawe
Zoso 04.04.2011 21:46
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat