Pory po alpejsku

Pory po alpejsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    600 g
  • jabłka

    300 g
  • cytryna

    2
  • sos majonezowy

    150 g
  • smietana 18%

    3 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

  • cukier

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić i odciąć górne odcinki liści oraz korzonki , przekroić wzdłuż na połówki i umyć. Następnie pokroić na kawałki [3 cm] zalewamy wodą może być wrzątek z dodatkiem soli, cukru i gotujemy 15 minutek. Miękkie już pory odcedzamy i układamy na salaterce . Jabłka i cytryny obrać i pokroić w kostkę usunąć pestki , wymieszać z majonezem , śmietaną , natkę poszatkować i połączyć oraz porami i doprawić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

13.04.2011 10:42
tak inaczej

Zoso

04.04.2011 21:46
bardzo ciekawe

Zoso

04.04.2011 21:46
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat