Przepis i sposób przygotowania na: Portugalska zielona salsa wg Buni
Kroki postępowania
Tak przygotowany sos zamknięty z słoiczku może stać w lodówce kilka dni .
czosnek | 3 ząbki |
natka pietuszki | 1/2 pęczka |
mięta | 5 gałazek |
kolędra | 2 gałązki |
melisa | 2 gałązki |
kolendra mielona | 1/2 łyżeczki |
mielony pieprz | 1/2 łyżeczki |
sól | 1 łyżeczki |
kminek | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 1/6 szklanki |
olej z pestek winogron | 3/4 szklanki |
woda | 3 łyżki |
pestki dyni | 5 łuskane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: