Przepis i sposób przygotowania na: Popovers wg Julii Child
Napełnij "naczynia" do 2/3 wysokości (bardzo urosną). Piec w temperaturze 210ºC przez 25 minut, następnie obniżyć temperaturę do 180ºC i piec dodatkowe 15 - 20 minut.
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Jak chcesz zrobić z popoversów samodzielne danie, możesz dodać farsz, np. z pieczarek. Wtedy nałóż pół porcji ciasta do naczynia, następnie dodaj łyżkę farszu i następnie drugą część ciasta. Piecz tak samo jak "puste" popoversy.
Farsz z pieczarek: pokrój pieczarki bardzo drobno, dodaj ulubione przyprawy i usmaż na patelni na bardzo małej porcji masła. Przestudź przed faszerowaniem.
Popoversy doskonale smakują z moim Przysmakiem Denisa, Sosem czosnkowym. oraz Gorącym kociołkiem miłości, czyli gulaszem wołowym.