Przepis i sposób przygotowania na: Najlepszy hot dog
Do mąki dodajemy drożdże, sól, wodę oraz miękkie masło i dokładnie wyrabiamy ciasto przez 10 minut. Z ciasta formujemy podłużne bułki.
Do gotującej się wody dodajemy sodę i zaparzamy bułeczki przez ok. 30 sekund. Po tym czasie wyciągamy je na blaszkę, ostudzamy, smarujemy jajkiem, posypujemy czarnuszką, nacinamy i pieczemy przez 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C. W tym czasie na gorącej patelni grillujemy cebulę, boczek oraz kiełbasę przez ok. 2-3 minuty z każdej strony.
Upieczoną i ostudzoną bułkę nacinamy, wkładamy do niej sałatę, pomidora, kiełbasę, cebulę, boczek oaz ogórki konserwowe, całość polewamy majonezem oraz musztardą grillową i posypujemy prażoną cebulką. Smacznego!