Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ponadczasowe Parówki po Szlachecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
kukurydza 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
marchew 2 szt
pomidory krojone 1 puszka
przyprawy wg uznania
kostka rosołwa 1 szt
pieczarki 10 szt
Makaron kolanka 200 gram
jogurt naturalny 1/3 szkl
mąka 1 łyżka
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ponadczasowe Parówki po Szlachecku

przyprawy (ja dodałam: papryka mielona ostra, czosnek mielony, wegeta, , zioła prowansalskie, przyprawa do gulaszu)


Pieczarki kroimy w grubą kostkę, paprykę oraz marchew również. Dodajemy kukurydzę i podlewamy wodą, tak do przykrycia warzyw. W DUŻYM GARNKU.
2.
Cebulkę i czosnek siekamy, cebulkę podsmażamy, kiedy się zarumieni dodajemy czosnek i chwilkę smażymy. Dodajemy do warzyw.
3.
Parówki kroimy wg upodobań (ja w plastry) i podsmażamy na patelni na złoty kolor (ja dodałam trochę przyprawy do kurczaka). Dodajemy do warzyw.
4.
Dodajemy makaron.
5.
Gotujemy na małym ogniu chwilkę, dodajemy przyprawy.
6.
Zabielamy jogurtem naturalnym z mąką.

Gorące przekładamy do słoików, zakręcamy i stawiamy dnem do góry do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.08.2013 12:46
super takie zapasy obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak