pommes gaufrettes

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy. Nożykiem kroimy ziemniaki tak by .w niezbyt gorącym tłuszczu powstały małe wafelki. Ziemniaki podsmażamy ok.4-5min. po czym wyjmujemy i odsączamy. Przed podaniem ponownie smażymy na gorącym tłuszczu i opruszyć po odsączeniu solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat