Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory marynowane

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory malinowe 1 kg
ocet winny 500 ml
ząbki czosnku 5 szt
bazylia świeża 1 pęczek
woda 250 ml
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory marynowane

Pomidory odszypułkowałem i umyłem. Obrałem czosnek. Do rondelka wlałem ocet winny, zagotowałem ze szklanką wody, cukrem, czosnkiem, solą i listkami laurowymi. Bazylię opłukałem, osuszyłem, oderwałem listki od łodyżek. Zieleninę i pomidory przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, zalałem zalewą, przestudziłem. Słoiki zamknąłem dopiero wówczas, gdy zalewa była zimna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 07.09.2015 22:48
super pomidorki:)
ilka01 07.09.2015 13:31
super przepis :)
Franciszek 07.09.2015 13:05
Dobry pomysł
pajbek 07.09.2015 12:47
Super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak