Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory koktajlowe z chili
ZALEWA: Sól, ocet, cukier, pieprz, liść laurowy, gorczyca - gotujemy.
Gorącą zalewą zalewamy pomidorki, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 6 minut.
pomidorki koktajlowe | 1 kg |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | ok. 2 łyżeczek |
papryczka chili | 3-4 szt |
czosnek | 6-7 ząbków |
ocet | 2 szkl |
woda | 3/4 szkl |
Gorczyca biała cała Prymat | 2 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 6 szt |
cukier | 4 łyżki |
sól | 1 łyżka |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: