Pomidory koktajlowe w zalewie ziołowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    500 g
  • woda

    3 szkl
  • ocet winny

    1/2 szkl
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • czosnek

  • Bazylia suszona Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pomidory koktajlowe w zalewie ziołowej foto
Do wyparzonych słoiczków 0,5 lub 0,3 litrowych włożyć po 1 ząbku czosnku. Wsypać po 1 płaskiej łyżeczce oregano i bazylię. Uzupełnić pomidorkami.
Krok 2 - Pomidory koktajlowe w zalewie ziołowej foto
Do garnka wlać wodę, ocet, wsypać gorczycę, liście laurowe, cukier, sól. Zagotować.
Krok 3 - Pomidory koktajlowe w zalewie ziołowej foto
Gorącą zalewą zalać pomidory. Pasteryzować do 3 min. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 28.02.2014 17:22
Fajnie jest mieć takie zapasy na zimę :)
Klausia 06.10.2013 22:03
ojej uwielbiam pomidory z octem więc chyba też spróbuję takich :)
Jastinka 06.10.2013 17:18
świetny przepis
gusia1000 26.09.2013 23:49
Na zimę będą jak znalazł.
Barbara13 26.09.2013 21:24
Myślałam ostatnio o takich i chyba się na nie pokuszę
Mniam 26.09.2013 16:28
O tak, nie mogą być zbyt dojrzałe, bo będą pękać.
migotka28 26.09.2013 16:23
robiłam podobne ale bez pasteryzowania w smaku takie sobie i takie miękkie i rozciapciane ,wole zjeśc świeże
sylwia_mc 26.09.2013 16:18
Fajny pomysł
gosia561 26.09.2013 16:02
doskonałą marynata
Habibi 26.09.2013 16:02
''robiłam'' oczywiście ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat