Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
pomidory
4 sztuki -
ser mozarella
125 gramów -
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka -
liście sałaty
4 sztuki -
ogórek gruntowy
1 sztuka -
jogurt naturalny
2 łyżki -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
szczypiorek
2 łyżki -
rzodkiewki
6 sztuk
Przepis i sposób przygotowania Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem
1. Pomidory myjemy, osuszamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy środek. Środek dokładnie osuszamy.
2. Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, siekamy drobno. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy. Sałatę płuczemy i osuszamy, następnie rwiemy na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki kroimy w małą kostkę. Ser mozzarella również kroimy w małą kostkę.
3. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomidory. Całość posypujemy szczypiorkiem.
4. Podajemy i smacznego życzę.
Zamiast jogurtu można użyć majonez. Sól i pieprz do smaku. Tuńczyk w kawałkach.![]()
Komentarze (1)