Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory faszerowane podane z kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 szt.
mięso mielone 1/2 kg.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
kalafior 1 szt.
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory faszerowane podane z kalafiorem

pomidory najlepsze są mięsiste do tej potrawy,sparzyć,odciąć wierzch ostrym nożykiem a łyżeczką delikatnie wydrążyć miąższ,mięso wymieszać z przyprawą,solą i pieprzem białym oraz posiekaną bazylią można dodać także suszonej dokładnie wyrobić aby wszystkie składniki się połączyły,gotowy farsz nakładać w wydrążone pomidory przykryć odciętym wierzchem,układać w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym i piec w temp.200st.ok.20min.Jak pomidory będą się piekły to ugotować kalafior w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru,odcedzić,pomidory podawać z ugotowanym kalafiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.04.2013 16:58
Super pomysł
pajbek 23.02.2013 10:20
Ciekawy przepis na pomidorki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak