Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt.
filet z kurczaka 1 szt./pojedynczy
pieczarki 4 szt
cebula biała 1 szt
ser żółty 3 łyżki/startego
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
oliwa 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
mięta liście

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane kurczakiem

Wykonanie:
Pomidory umyć, z 3 wydrążyć miąższ a jeden pomidor obrać i pokroić razem z cebulą i pieczarkami. Przełożyć na patelnię, dodać miąższ z pomidorów, oliwę i przyprawy do smaku. Zagotować, dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i dusić na małym ogniu przez 20 minut, pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. W miedzy czasie śmietanę wymieszać z żółtym serem i mąką. Przygotowane pomidory napełnić przygotowanym farszem, polać sosem serowym. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Możemy podawać na liściach sałaty z dodatkiem świeżej mięty na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.08.2016 18:14
świetne pomidorki
Janina 18.08.2016 16:15
Fajny przepis;))
Mniam 18.08.2016 11:42
Lubię takie pomidorki z mięsem i pieczone :) pycha!
Małgorzata92 18.08.2016 11:13
Ciekawy przepis :)
Ania321 18.08.2016 10:19
wyglądają bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak