Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy groch

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 szklanki
przyprawa uniwersalna wg uznania
podgardle wieprzowe wędzone 15 dkg
cebula 1 sztuka
gałka muszkatołowa 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 czubate łyżeczki
masło 1 łyżka
groch 1 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy groch

Kroki postępowania

1
Groch zalać 2 szklankami wody. Dodać do niego trochę przyprawy uniwersalnej.
Krok 1 - Pomidorowy groch foto
2
Ugotować pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Pomidorowy groch foto
3
Podgardle pokroić w małą kostkę, zrumienić na suchej patelni.
Krok 3 - Pomidorowy groch foto
4
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do podgardla i usmażyć ją.
Krok 4 - Pomidorowy groch foto
5
Dodać do tego przyprawy, czosnek granulowany i koncentrat pomidorowy.
Krok 5 - Pomidorowy groch foto
6
Wymieszać, smażyć razem ok. 1 minutę. Wsypać ugotowany groch.
Krok 6 - Pomidorowy groch foto
7
Wlać pół szklanki wody, wymieszać i zagotować.
Krok 7 - Pomidorowy groch foto
8
Groch zdjąć z ognia, dodać do niego masło.
Krok 8 - Pomidorowy groch foto
9
Mieszać powoli, aż masło się rozpuści, a potrawa uzyska kremową konsystencję.
Krok 9 - Pomidorowy groch foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.09.2013 09:52
nie robilam takiego, muszę wypróbować
Sroczka 22.08.2013 21:11
Taki groch na kolację z chęcią zjem.
Katarzyna/kate1980 14.08.2012 22:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak