Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo - dyniowa zupa Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 szt
woda 1,5 l
koncentrat pomidorowy 150 g
puree z dyni 1,5 szk
marchew 3 szt
cebula 1 szt
seler nać 4 liście
pietruszka zielona 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
śmietana 18 proc 200 ml
Kucharek przyprawa do potraw do smaku w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo - dyniowa zupa Zewy


Skrzydełka umyć i włożyć do garnka.
Zalać zimną wodą i zagotować.
Potem dodać warzywa i gotować wszystko prawie do miękkości.
W międzyczasie dodać liść laurowy, ziele i pieprz ziarnisty zawinięty w gazę ( ułatwi nam to potem wyjęcie z garnka ) odrobinkę posolić ale nie dużo bo dynia jest słona.
Gdy wszystko jest gotowe dodać dynię i koncentrat zblendować i zagotować.
Chwilę gotować a na koniec zabielić zupę śmietaną zahartowaną w odrobinie zupy.
W razie konieczności jeszcze doprawić i podawać z wcześniej ugotowanym makaronem ( dowolnym ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 04.04.2016 21:58
chętnie bym skosztowała!
Ania321 04.04.2016 19:48
Pyszna zupka :)
Maridka19 04.04.2016 14:12
Takie zupki pyszne :)
Małgorzata92 04.04.2016 11:16
Musi być smaczna :)
olkaaa 04.04.2016 10:11
ciekawy przepis
mysza75 04.04.2016 09:59
jaka fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak