Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z muszelkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udo z kurczaka 1
marchewka 2
pietruszka 1
seler 1/4
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3
bazylia świeża
ser mozarella

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z muszelkami

Pokroić warzywa w kostkę, ugotować bulion drobiowo-warzywny. Wyjąć udo, dodać pomidory, liść laurowy, ziele angielskie, łyżka cukru, doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować przez ok. 10 min.

Oddzielić ugotowane chude mięso od kości i skóry, pokroić na kawałki i włożyć do zupy. Wymieszać, rozlać do talerzy i podawać z makaronem i rozdrobnioną mozarellą! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 25.06.2013 14:41
moja ulubiona zupa
Bernadeta1 25.03.2013 00:10
pyszna taka zupka
carmen 22.03.2013 20:46
ładnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak