Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe risotto ze słonecznikiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
oliwa
koncentrat pomidorowy 1 mały
groszek konserwowy 1 puszka
słonecznik łuskany 1 garść
czosnek 1 ząbek
kostka rosołowa 1/2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Tak przygotowane risotto można odgrzewać w mikrofali. Smakuje jednak także na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe risotto ze słonecznikiem

Kostkę rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Do gotującej wody dokładamy 2 łyżki oliwy i ryż. Gotujemy ryż na sypko.

Na patelni rozgrzewamy koncentrat pomidorowy , dodaje przeciśnięty czosnek, słonecznik i groszek.
Ugotowany ryż mieszamy z przygotowaną mieszaniną. Ewentualnie doprawiamy do smaku pieprzem, solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.07.2014 00:08
robię podobnie ..smaczne
gusia1000 12.07.2014 23:58
Dobre jedzenie.
molanka 12.07.2014 22:08
takiego risotta jeszcze nie spotkałam
Joannasz3190 12.07.2014 22:06
Bardzo pomysłowe :)
Aleksandra/Olcia 12.07.2014 19:01
mniam pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak