Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Pomidorowe" ogórki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
cebula 6 szt
ocet 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
cukier 1 szkl
sól 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 duży słoik

Przepis i sposób przygotowania na: "Pomidorowe" ogórki

Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż w paski. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przygotowujemy dużą miskę i wkładamy ogórki, cebulę, wlewamy ocet, olej, przecier, dodajemy sól, cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy miskę folią spożywczą i odstawiamy na 2 godz. Nakładamy do słoików i pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.08.2014 21:50
ciekawy pomysł :-)
pajbek 15.08.2014 21:23
Lubię takie :-)
gosia1988 15.08.2014 20:12
takich jeszcze nie robiłam - muszę spróbować :)
Sroczka 15.08.2014 19:18
Domowe przetwory najlepsze. Takich ogóreczków jeszcze nie jadłam.
noninka77 15.08.2014 19:11
Fajny przepis :)
Katarzyna59 15.08.2014 17:59
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak