Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe kotlety z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 500 g stek
pomidory 3 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
papryka konserwowa 2 kawałki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
smalec
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe kotlety z tuńczyka


Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne.
Rybę mielimy razem z pomidorami, papryką, cebulą i czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy.
Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 16.12.2017 17:04
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak