Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa ze świderkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 40 dag
makaron świderek 35 dag
woda 2,5 litra
koncentrat pomidorowy 100 gramów
śmietana do zup 150 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki 2 łyżeczki
ziemniaki 15 dag
marchewka 3 sztuki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa ze świderkami

Do garnka wlewamy wodę i wkładamy żeberka wieprzowe i kostkę bulionową.

W tym czasie obieramy ziemniaki i marchewkę. Po 20 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i makaron świderki. Gotujemy do czasu aż makaron i ziemniaki będą miękkie.

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i 2-3 minuty gotujemy. Zestawiamy z ognia.

Dodajemy śmietanę do zup. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i Przyprawą Kucharek. Posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak