Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z tartym ciastem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion z indyka 1 litr
makaron (tarte ciasto) 20 dkg
włoszczyzna 1/2 pęczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól i pieprz
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z tartym ciastem

Bulion zagotować. Dodać obraną i umytą włoszczyznę oraz czosnek i gotować do miękkości. Warzywa wyjąć, wywar przecedzić. Ponownie zagotować. Dodać tarte ciasto. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak