Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem i pulpecikami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

porcja rosołowa 1 szt
marchewka 3 szt
seler 1/2 szt
seler naciowy 1 gałązka
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
bazylia świeża
natka pietruszki
Liść lubczyku suszony Prymat
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kucharek SMAK LATA
pomidory w puszce 1 p
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
ryż 1-2 torebki

Pulpeciki

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 zabki
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem i pulpecikami

W garnku zagotować wodę, włożyć porcję rosołową, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Do gotującego się wywaru dodać umyte i pokrojone warzywa i lubczyk. Gdy już warzywa będą na wpół miękkie dodać pomidory z puszki oraz przyprawy. Następnie dodajemy ryż i gotujemy, aż ryż będzie miękki.
Podczas gotowania zupy robimy pulpeciki z podanych składników, obtaczamy je w mące i na gotującą się zupkę wrzucamy nasze pulpety, chwilę gotujemy. Na koniec doprawiamy zupę przyprawami oraz koncentratem pomidorowym, posypujemy zieleninką i gotowe).
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.10.2014 14:36
pyszna i syta zupa :-)
Gracer 01.10.2014 23:24
Świetny przepis !
ice cubes 01.10.2014 23:07
lubię taką ale z makaronem :)
Iwusia 01.10.2014 22:51
wspaniałe zupka
wwwiolka 01.10.2014 21:32
Bardzo fajny przepis.
Megg 01.10.2014 21:04
Pyszna taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak