Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kości cielęce 1/2 kg
włoszczyzna 1 sztuka
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
natka pietruszki do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Tym razem przygotowałem nieco inną pomidorową, na wywarze z kości i warzyw. Na początek tak jak w moich poprzednich zupach przygotowuję wywar. Kości myję, rombie na mniejsze kawałki i wrzucam do zimnej osolonej wody. Gotuję przez 60 minut. Następnie myję warzywa i po 20 minutach gotowania kości dorzucam dużą włoszczyznę i po 40 minutach wywar jest gotowy. Następnie obraną, drobno posiekaną cebulę podsmażam na patelni, dodaję koncentrat pomidorowy, roztarty czosnek i odrobinę soli. Smażę kilka minut na wolnym ogniu, następnie całość dodaję do wywaru i gotuję. Do zupy dodaję ugotowany i wystudzony ryż, natkę pietruszki, solę i pieprzę. Gotuję jeszcze kilkanaście minut i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.11.2012 13:50
moja ulubiona zupka, zaraz po pieczarkowej;>
halina17 04.09.2012 16:39
Zupę pomidorową prawie każdy lubi. Na kościach cielęcych jest "delikatna".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak