pomidorowa z pomidorów...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    1 główka
  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

    6 łyżek
  • cukier

    1 łyżka
  • pomidory

    1 kg/dojrzałe
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • śmietana gęsta

    - ile potrzeba
  • ryż ugotowany

    - ile potrzeba
  • makaron

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na oliwie z winogron i z masłem zeszklić pokrojone w kostkę cebule i wyciśnięty w prasce czosnek posypane cukrem

pomidory ze skórką opłukać i w dzbanie blendera zmiksować dokładnie

wlać do cebuli i podsmażać z 5 minut na większym ogniu, wlać wodę i zagotować

wsypać przyprawy i gotować z 5 minut na średnim ogniu, na koniec wsypać koperek posiekany

podawać do wyboru z ryżem i z makaronem, można dać śmietanę lub jogurt...........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 19.09.2016 17:06
Ja w sezonie robię wyłącznie ze świeżych pomidorów :) W sobotę robiłam z wielkich żółtych a'la malinówek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat