Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z kluskami francuskimi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

skrzydełka z indyka 1 szt
marchewka 1/2 szt
pietruszka 1/2 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1/2 szt
przecier pomidorowy 100 g
śmietana 3 łyzki

kluseczki

jajko 2 szt
śmietana 3 łyżki
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z kluskami francuskimi

MIĘSO UMYĆ I UDOTOWAĆ ROSÓŁ Z DODATKIEM JARZYN I PRZYPRAW.POSOLIĆ.POD KONIEC GOTOWANIA DODAĆ PRZECIER POMIDOROWY.GOTOWAC JESZCZE CHILĘ, A W MIĘDZY CZASIE ZROBIĆ KLUSKI FRANCUSKIE ZE ŚMIETANY ,JAJEK I MĄKI - DODAĆ TYLE ABY CIASTO BYŁO JAK NA LANE KLUSKI.KLUSECZKI PUSZCZAĆ ODRAZU DO ZUPY LUB UGOTOWAĆ OSOBNO PUSZCZAJĄC NA WODĘ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.08.2015 20:59
bardzo dobra
molanka 04.08.2015 13:33
uwielbiam pomidorową
marcia7 04.08.2015 13:26
dzieciaki takie lubią
ilka01 04.08.2015 10:31
lubię taką zupkę :)
Ania67 04.08.2015 08:12
Zupka pierwsza klasa
Ewelina1991 04.08.2015 08:04
jedna z moich ulubionych zup!!
Krzysztof15 04.08.2015 06:20
lubie pomidorowke
Łukasz15 03.08.2015 23:44
Aż chce się jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak