Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z grzankami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa

pomidory krojone z puszki
przecier pomidorowy 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
bulion warzywny 1 litr
sól i pieprz
oregano

grzanki

bagietka 1
ząbek czosnku 2
oliwa 2 łyżki
ser żółty starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z grzankami

Bulion przelej do garnka. Dodaj pomidory z puszki. Gotuj przez ok. 20 minut.
Następnie dodaj przecier pomidorowy. Całość zmiksuj blenderem.Zupę zabiel śmietaną, dopraw do smaku solą,pieprzem i oregano.
Bagietkę pokrój na kromki i podpiecz w piekarniku. Następnie wyjmij bagietki z piekarnika,natrzyj je ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i skrop oliwą z oliwek. Posyp serem i ponownie włóż do piekarnika.
Podpiekaj do momentu aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.08.2016 16:54
ciekawy przepis
Patrycja33 24.08.2016 14:39
pychota zupka:-)
Ania321 22.08.2016 21:30
Pyszna zupka :)
Ola1984 22.08.2016 18:31
Pyszna propozycja :)
cukiereczek 22.08.2016 18:00
zupka Palce Lizać
Agnieszka-87-25 22.08.2016 14:44
apetyczna zupa
norweska20 22.08.2016 13:25
smakowity pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak